Spider – Käyttötarkoitus

Stone spider - Käyttötarkoitus

Stone spider on suurin Stonepower-poravaunuista. Se painaa 12.5 tn.  Spider soveltuu yleislouhinnan erilaisiin työkohteisiin. Ensimmäiseen yksipuomiseen Stone spideriin asennettiin Montabertin HC109-kallioporakone, jolla porareiän kooksi saadaan 51-89 mm. Asiakas voi valita mieleisensä porakoneen, esim suomalaisen Drillcomin uuden tuotteen, RD38-porakoneen.

Telaketjuinen 350°-kääntyvä Spider mahtuu poraamaan hankalissakin paikoissa. Pyörivän ylävaunun ansiosta poraaminen tehostuu huomattavasti. Maastokykyisellä vaunulla on myös helppoa ja turvallista vaihtaa porapaikkaa. Se on myös helppo siirtää toiselle työmaalle. Spiderin kuljetuskorkeus on vain 3 m. Tutustu Spiderin ulottuvuuksiin teknisissä tiedoissa.

Spiderissa on Cumminsin 6-sylinterinen 175 kW moottori. Cummins on viime aikoina panostanut voimakkaasti siihen, että Cummins-moottorit täyttävät vuosi vuodelta tiukentuvat ympäristövaatimukset.

Stone spiderissa on suuntaus- ja syvyysautomatiikka. Järjestelmä pystyy pitämään syöttöpuomin valitussa kulmassa 0.2°-tarkkuudella. Se myös lopettaa porauksen haluttuun poraussyvyyteen.

Kauko-ohjattavuus lisää niin näkyvyyttä työn aikana kuin turvallisuutta, kun porarin ei tarvitse olla koneen välittömässä läheisyydessä.

Poravaunussa käytetään HAWE-hydrauliikkaa, kuten muissakin Stonepower-poravaunuissa. 

Väljä ylävaunu ja useat ovet helpottavat huoltoa.

Stone spider
Stone spider