Spider – Käyttötarkoitus

Stone spider - Käyttötarkoitus

Stone spider on suurin Stonepower-poravaunuista. Se painaa 14.5 tn.  Spider soveltuu yleislouhinnan erilaisiin työkohteisiin. Asiakas voi valita mieleisensä porakoneen, esim Montabertin HC95 tai HC109:n.

Lisäksi on mahdollista joko korvata porakone kiilalaitteella tai valita molemmat. Tällöin voidaan asentaa porapäähän sekä kiilalaite että porakone tai valmistaa erilliset porapäät, jotka kiinnitetään pikakiinnityksellä ja ovat näin  vaihdettavissa.

Porapäähän voidaan myös asentaa äänenvaimennuskoppa, jolloin porauslaite soveltuu erityisen hyvin kaupunkikohteisiin.

Telaketjuinen 350°-kääntyvä Spider mahtuu poraamaan hankalissakin paikoissa. Pyörivän ylävaunun ansiosta poraaminen tehostuu huomattavasti. Maastokykyisellä vaunulla on myös helppoa ja turvallista vaihtaa porapaikkaa. Se on myös helppo siirtää toiselle työmaalle. Spiderin kuljetuskorkeus on vain 3 m. Tutustu Spiderin ulottuvuuksiin teknisissä tiedoissa.

Spiderissa on Cumminsin 6-sylinterinen 175 kW moottori. Cummins on viime aikoina panostanut voimakkaasti siihen, että Cummins-moottorit täyttävät vuosi vuodelta tiukentuvat ympäristövaatimukset.

Stone spiderissa on suuntaus- ja syvyysautomatiikka. Järjestelmä pitää syöttöpuomin valitussa kulmassa ja se myös lopettaa porauksen haluttuun poraussyvyyteen.

Kauko-ohjattavuus lisää niin näkyvyyttä työn aikana kuin turvallisuutta, kun porarin ei tarvitse olla koneen välittömässä läheisyydessä.

Poravaunussa käytetään HAWE-hydrauliikkaa ja -logiikkaa, kuten muissakin Stonepower-poravaunuissa. 

Väljä ylävaunu ja useat ovet helpottavat huoltoa.

Stone spider, jossa kiilalaite ja porakone
Stone spider, jossa kiilalaite ja porakone