Spider – Användning

Stone spider - Användning

Stone spider är den största av alla Stonepower-borrvagnar. Den väger 12.5 ton.

Denna utrustning är speciellt avsedd för sten- och bergborrning, linjeborrning, bultningsborrning och vertikal eller horisontell stenborrning (liggarborrning) på byggplatser, i kanaler, tunnlar, stenbrotten och gruvor. Den kan användas för berg- och sprängarbete.

Kund kan välja mellan olika borrmaskintillverkare och typer/modeller, t.ex. Montabert HC95 eller HC109

Det är också möjligt att ersätta borrmaskin med spräckare eller välja både. I det fallet är det möjligt att antingen välja två separata borrkassetter med snabbkoppling eller installera både borrmaskin och spräckare på samma borrkassett.

Det är också möjligt att förse borrkassett med ljuddämpning. Den är en nyttig tilläggsutrustning för stadsmiljö.

Stone spider lämpar sig för arbete också på trånga utrymmen, därför att den har 350° svängande övervagn och larvband. Svängande övervagn gör det möjligt att öka effektivitet.

Det är tryggt att byta borrplatser tack vare larvband, pendling och bra stabilitet. Det är också lätt att flytta borrvagn till en annan byggplats, därför att den är kompakt: dess transporthöjd är bara 3 m.

Se bilder av räckvidd.

Spider har Cummins-motor, som är utrustad med sex cylindrar och har en maximal effekt på 175 kW. Cummins har senaste tiderna jobbat framgångsrikt för att uppfylla nya, stränga miljöstandarderna.

Spider har en automatisk riktanordning för matningsanordning och en automatisk håldjupsmätning. Borrning slutas automatiskt när inställt borrdjupsvärde uppnås.

Fjärrkontroll ökar synlighet och arbetssäkerhet, därför att borrare behöver inte vistas bredvid borrvagnen.

Det finns HAWE-hydraulik och logik i Spider-borrvagn liksom i alla andra Stonepower-borrvagnar.

Rymlig övervagn med flera dörrar gör service och underhåll lätt genomförbar.

Stone spider
Stone spider
Stone spider
Stone spider